Maximale lening

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Je kunt op vele websites van kredietverstrekkers en banken berekenen hoeveel je bij de betreffende kredietverstrekker maximaal kunt lenen. Wat zij hiervoor van jou nodig hebben zijn je persoonlijk gegevens, woonlasten en iedere maand inkomen. Tevens je burgerlijke stand en leeftijd kunnen factoren van belang zijn. Je moet zelf echter goed in de gaten houden of de maximale lening tevens overeenkomt met de werkelijkheid. Het kan namelijk bij elke aanbieder verschillen hoeveel je maximaal kunt lenen.

Berekenen van de maximale lening
Voor het berekenen van een maximale lening hebben veel kredietverstrekkers speciale rekenprogramma’s op hun website staan. Daarbij zijn de globale gegevens die je invult van belang en niet alle uitgaven die je nu of in de toekomst zult hebben. Hierdoor kan je in de problemen komen door het bedrag dat je volgens de kredietverstrekker maximaal kunt lenen. De aanbieding houdt namelijk geen rekening met toekomstige uitgaven zoals; een nieuwe tv, wasmachine, auto of toekomstige studiekosten of vermindering van het jaarinkomen. In tegenstelling tot hun concurrenten leggen veel kredietverstrekkers van kredieten overige accenten op de ingevulde gegevens. Zo kunnen bijvoorbeeld bij de ene aanbieder je maandlasten de doorslag geven, terwijl de ander meer op je jaarinkomen let.

De belangrijkste factoren die de hoogte bepalen
Bij elke leningberekening zijn rentepercentage, looptijd en het leenbedrag erg van belangrijke factoren. Je kunt beter het kredietberekening omdraaien om niet in de schulden te komen. Als je eerst bepaald hoeveel maandlasten je kunt dragen voor het krediet, kun je daarna aan de hand van de looptijd en het rentepercentage bekijken op welk maximale leenbedrag je uitkomt. Je moet hierbij wel goed rekening houden met het doel van het krediet. Leen je bijvoorbeeld voor een auto, terwijl je over twee jaar alweer een nieuwe wilt hebben, dan heb je niks aan een looptijd van vijf jaar. Je zit dan namelijk bij de aanschaf van een nieuwe lening nog steeds aan de lopende lening vast. Door de looptijd van twee jaar is het tevens mogelijk dat het maximale leenbedrag per aanbieder verschilt.

Het type lening is ook van belang
Het is tevens afhankelijk van de type lening die je wil afsluiten, wat het maximale leenbedrag is. Hier zijn verschillende aflossingsbedragen, verschillende typen rente (variabel of vast) en tevens verschillende voorwaarden verbonden. Hierdoor is niet elke maximale lening in elke situatie verstandig. Het kan tevens voorkomen dat het kredietberekening niet met het werkelijke bedrag dat je kunt geld lenen overeenkomt.

Bij het aanvragen van een lening moeten er meer gegevens ingevuld worden, waardoor het aflossingsbedrag of het maximale leenbedrag beïnvloedt kan worden. Als je bijvoorbeeld geen vast dienstverband hebt, stelt een kredietverstrekker vaak strengere voorwaarden. Vraag tevens lening offertes aan en vergelijk deze op overeenkomst en voorwaarden en bereken dus niet alleen maar de maximale lening. Het is vaak slimmer om te geld lenen op basis van één salaris in plaats van twee, om grote problemen te voorkomen. Als één salaris in het huishouden mocht wegvallen, kom je minder snel in de problemen. Je kunt altijd de speciale NIBUD risicometer test doen, voor maximale zekerheid. Deze test is bedoelt voor verantwoord geld lenen zonder schulden.