WOZ krediet

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

WOZ krediet is een krediet dat speciaal bedoeld is voor huizenbezitters. Bij het afsluiten van het krediet, wordt de overwaarde van het huis (WOZ) als onderpand gebruikt. Hierbij is het wel een voorwaarde dat het huis als hoofdverblijfplaats dient. Voor een tweede hypotheek is in vele gevallen het WOZ krediet een erg goed alternatief. Je hoeft namelijk niet naar de notaris en betaald een lagere rente. Daarnaast betaal je in de meeste gevallen geen afsluitprovisie. Diverse kredietverstrekkers bieden het WOZ krediet aan. Je hebt daarnaast geen taxatierapport nodig voor het afsluiten van het krediet. De WOZ opgave van de gemeente is hiervoor voldoende. Wel wordt er gekeken hoe je betalingsverleden er uit ziet en of je een Bureau Krediet Registratie notering hebt.

De koppeling met de waarde van de woning
De hoogte van het WOZ krediet wordt gekoppeld aan de overwaarde van je woning. daaropvolgend kent de lening dezelfde afspraken als bij een doorlopend krediet. Tevens wordt het WOZ krediet bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel geregistreerd. Met de kredietverstrekker wordt op basis van de WOZ waarde een maximaal te geld lenen bedrag bepaald. daaropvolgend kun je tot dit afgesproken limiet onbeperkt geldbedragen opnemen, als je maar wilt. Je betaald, net zoals bij een doorlopend krediet, een vast bedrag aan aflossing en rente per maand. Tevens bij het WOZ krediet is de rente variabel en betaal je alleen rente over het bedrag dat nog openstaat. Het staat niet vast wat de looptijd van de lening is, je beslist namelijk zelf hoe lang je over de terugbetaling wil doen.

Je bent niet verplicht om het opgenomen geld in je woning te steken. Zodra je dit wel doet, is de rente die je over dat bedrag moet betalen, van de belasting af te trekken. Als je het geld aan overige zaken dan je woning besteedt, is er uiteraard geen fiscale aftrek.

Overwaarde van een woning gebruiken
Je gebruikt de overwaarde op je huis voor het afsluiten van het WOZ krediet. Deze waarde geldt daaropvolgend als onderpand voor het krediet, waardoor je profiteert van een lagere rente dan bij een tweede hypotheek of ander type krediet. Je kunt wel in de problemen komen als deze waarde daalt, aangezien de overwaarde van je huis is gekoppeld aan dit krediet. Je moet om deze redengoed oppassen voor dalende huizenprijzen en er zeker van zijn dat je woning een stabiele waarde heeft.