Minilening

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Een minilening is een lening die de laatste jaren erg populair is geworden. Met name doordat er meestal geen BKR controle plaatsvindt is de drempel laag. Dit zal echter gaan veranderen in de toekomst. Het gaat bij een minilening om een bedrag onder 1000 euro. Opvallend aan de lening is de korte looptijd. Doorgaans wordt een maximale looptijd aangehouden van een maand.

Aanvragen minilening
Een minilening heeft een korte doorlooptijd. Als u vaker een minilening aanvraagt dan kan het binnen enkele minuten al geregeld zijn. De eerste keer dat u een minilening aanvraagt wordt normaal gesproken om een kopie van uw legitimatiebewijs gevraagd en salarisstrook. Als u vaker een minilening hebt aangevraagd dan hoeft u alleen maar een sms te versturen.

Kosten minilening
Een minilening werkt anders dan de standaard consumptieve kredieten. In plaats van rente zijn er administratiekosten. Doordat er geen wettelijke limiet is vastgesteld aan administratiekosten maar wel aan de maximale rente zijn de kosten hoger per saldo. U betaalt geen rente maar u bent wel duurder uit. Als u te laat bent met betalen dan volgt er een boete.