Doorlopend krediet

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Een doorlopend krediet komt goed uit wanneer u geld nodig hebt maar niet meteen alles of als u niet weet hoeveel u nodig zal hebben. Het een doorlopend krediet werkt met een kredietlimiet. Dit is het bedrag wat u maximaal mag lenen. U hoeft echter niet alles ineens op te nemen, een gedeelte kan ook. U bent vrij om zelf te bepalen hoeveel en wanneer u het geld opneemt. Dat geeft een enorme flexibiliteit en vrijheid aan het krediet.

Hoe wordt een doorlopend krediet afgelost?
Als u een doorlopend krediet hebt dan betaalt u iedere maand rente en aflossing. Hoeveel u moet betalen hangt af van hoeveel u hebt geleend. De rente en aflossing tezamen is doorgaans een vast percentage van het totaal dat u kunt opnemen oftewel de kredietlimiet, bijvoorbeeld 3% van de kredietlimiet. U kunt met een doorlopend krediet aflossen op het krediet en daarna weer opnemen.

Hoe hoog is de rente van een doorlopend krediet?
De rente van een doorlopend krediet staat niet vast. Deze kan tijdens de looptijd veranderen. Als de rente omlaag gaat dan betaalt u minder rente en meer aflossing. Als de rente omhoog gaat dan betaalt u meer rente en minder aflossing.