Aflossingsvrije lening

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Als je plotseling voor een grote uitgave komt te staan kun je een aflossingsvrije lening nemen. Dit is niet anders dan bij een andere lening. Wat wel verschilt met overige kredieten, is dat je bij een aflossingsvrije lening een aflossingsvrije periode hebt. Hierdoor wordt het tevens een aflossingsvrije lening genoemd.

De aflossingsvrije periode
Binnen de aflossingsvrije periode, wat meestal een periode is van vijf jaar, betaal je alleen de rente en ben je niet verplicht om af te lossen. Deze lening is vooral interessant voor personen die over enkele jaren verwachten meer bestedingsruimte te hebben, zoals bijvoorbeeld starters op de arbeidsmarkt. Als je van lage maandlasten houdt, dan is deze lening uiterst geschikt. Je betaalt zoals gezegd namelijk geen aflossing maar alleen rente.

Het kan worden omgezet in een doorlopend krediet
Zodra de aflossingsvrije periode is afgelopen wordt de lening in een doorlopend krediet worden omgezet. Je betaalt in het begin dus alleen rente over het bedrag dat je geleend hebt. Als je niet altijd wilt vastzitten aan het krediet, dan moet je altijd afbetalen op de lening en elke maand op tijd betalen.