Lening oversluiten

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Als je een lening oversluit betekent dit dat je een lening overzet naar een nieuwe aanbieder of een overige nieuwe lening. In vele gevallen wordt een dure lening overgezet naar een overige voordeligere aanbieder. Het is tevens mogelijk om verschillende kleinere kredieten over te sluiten naar één grote gezamenlijke lening. Let er op dat je een lening alleen oversluit als je zeker weet dat je tevens daadwerkelijk voordeliger uit bent bij de nieuwe aanbieder. Diverse kredietverstrekkers en banken adverteren vaak met de laagste rente en het voordelig oversluiten van een lening. In veel gevallen zitten hier echter verzwegen voorwaarden aan vast, zoals bijvoorbeeld een tijdelijke lagere rente. Let hier goed op.

Oversluiten om een lagere rente te krijgen
Een lening wordt alleen overgesloten voor een lager rentetarief. Het kan erg verleidelijk zijn om over te stappen naar een overige aanbieder met een lager rentetarief. Het komt regelmatig voor dat het lage rente tarief slechts enkele maanden geldt. In deze gevallen gaat het om een zogenaamde actie- of startrente. Na een bepaalde periode betaal je dan weer een hogere rente die misschien zelfs nog hoger is dan je vorige lening. Het vergelijken van kredietverstrekkers, kredieten en voorwaarden is om deze reden erg van belang. Let vooral op rentetarieven bij het oversluiten van een lening. Op het internet kun je gemakkelijk rentetarieven naast elkaar leggen, waardoor je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Het aanvragen van lening offertes
De volgende stap is de aanvraag van lening offertes van de voor jou interessante en voordeligere kredietverstrekkers. In deze lening offertes vind je de looptijd, rentes, voorwaarden en maandelijkse aflossing van de diverse kredieten. Voor een goede vergelijking kun je nu de lening offertes naast je huidige lening leggen. Je weet zeker of je voordeliger uit gaat zijn als je de rentetarieven en kleine lettertjes met elkaar vergelijkt.

Wat tevens mogelijk is, is om verschillende kredieten over te sluiten naar één grote overzichtelijke lening. Hierdoor heb je meer overzicht en tevens waarschijnlijk een lagere rente. Je moet eerst berekenen wat je op dit moment nog met je huidige kredieten aan rente verschuldigd bent, voordat je deze stap zet. Dit bedrag is te vergelijken met de nieuwe grote lening die je in plaats van de verschillende kredieten af wil sluiten. Bij kleine kredieten kun je denken aan kredieten bij een bank of een lening bij een postorder bedrijf (op aflossing kopen) of een creditcard.