Lenen met BKR-codering

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Het kan zijn dat u een negatieve BKR-codering hebt. Met een negatieve BKR-codering kunt u geen geld lenen via de kredietverstrekkers die volgens de regels werken. Laat u ook niet verleiden om toch geld te lenen via andere kanalen. Als u een negatieve BKR-codering hebt dan kunt u simpelweg niet verantwoord geld lenen. De codering is niet voor niets in het leven geroepen, voornamelijk om u te beschermen. Het is wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een negatieve BKR-codering. Er gelden dan wel strenge voorwaarden en meestal een hogere rente.

Wat is een BKR-codering?
Een BKR-codering is de score die het BKR geeft. De score geeft aan hoeveel risico de kredietverstrekker kan verwachten. Als u een lage score hebt dan kan het zijn dat ooit betalingsproblemen hebt gehad waardoor de kredietverstrekker meer risico loopt met het verstrekken van de lening. Het kan jaren duren voor een van een negatieve BKR-codering af bent dus als u er mee bezig bent of de problemen pas hebt opgelost is het mogelijk dat dit nog niet in de score verwerkt is.

Wat is een BKR toetsing?
Als u een lening wilt afsluiten dan ontkomt u er niet aan. De kredietverstrekker controleert uw gegevens bij het BKR. De kredietverstrekker ontvangt een risicoprofiel van het BKR en de BKR score. Als u zelf van tevoren inzicht wil in uw BKR registratie dan kunt u dit opvragen bij het BKR. U ontvangt dan een overzicht van uw gegevens bij het BKR.