Kredietverstrekkers

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Een kredietverstrekker houdt zich bezig met het verstrekken van kredieten aan consumenten. Het is hierbij tevens de taak van de kredietverstrekker om te voorkomen dat men meer geld leent dan dat men daadwerkelijk terug kan betalen. Hierom zijn kredietverstrekkers verplicht om jou informatie over de voorwaarden van geld lenen te verstrekken.

Geld lenen bij een kredietverstrekker
Bij het aanvragen van een lening kom je uiteindelijk altijd terecht bij een kredietverstrekker. Dat is namelijk de aanbieder van de kredieten waar jij je geld van krijgt. Alleen als hij een vergunning heeft mag een kredietverstrekker geld uitlenen. Dit staat tevens voorgeschreven in de WFT (Wet Financieel Toezicht). Of een kredietverstrekker over een dergelijke vergunning beschikt kun je zelf controleren.

Geld lenen bij een bank
Je kunt, naast het geld lenen van geld bij kredietverstrekkers, natuurlijk tevens gewoon geld geld lenen bij een bank. Deze hanteren echter wel vaak hogere rentepercentages. Banken werken doorgaans tevens vaak met tussenpersonen zoals autogarages. Mocht je een lening nemen bij het autobedrijf, dan loopt de lening waarschijnlijk via een bank. Het autobedrijf is dan de tussenpersoon.