Lening advies

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Je kunt bij diverse kredietadviseurs of tussenpersonen terecht voor advies over het afsluiten van een lening. Zij bekijken samen met jou wat een verstandige lening is en zullen daarvoor samen met jou de specifieke financiële situatie doornemen.

Een adviseur kan je helpen
Een adviseur werkt met name voor hypotheekverstrekkers en banken. Kredietadviseurs zijn tevens in dienst bij commerciële kredietverstrekkers. De financiële adviseur beoordeelt aanvragen van kredieten en brengt de risico’s in kaart voor het verstrekken van de aangevraagde kredieten. Daarnaast analyseert hij/zij of een lening verstrekt mag worden. De financiële adviseur kan in een persoonlijk gesprek inzicht bieden in jouw financiële situatie, wat betreft je vrij besteedbare jaarinkomen. In gevallen dat je onzeker bent, of het zelf niet goed lukt, dan kunnen je persoonlijke financiën op een rijtje worden gezet door de adviseur. Tijdens een persoonlijk gesprek leg je dan zaken zoals; loonstroken, huurcontracten of hypotheekcontracten op tafel. Bij veel kredietverstrekkers is het tevens mogelijk om telefonisch advies in te winnen.

Kredietadviseurs weten welke risico’s je loopt onder bepaalde voorwaarden. Nadat de adviseur inzicht heeft in jouw financiële situatie, kan hij in overleg met jou vaststellen welke leenvorm voor het gewenste bedrag het meest geschikt is. Hij verteld wat voor jou de beste optie is en legt alle mogelijkheden uit. De risico’s, zoals bijvoorbeeld de gevolgen van overlijden of arbeidsongeschiktheid, worden doorgenomen. Een tussenpersoon of adviseur kan kredieten met elkaar vergelijken en kent de voorwaarden. Als je zeker wilt weten dat je de goede keuze maakt, zorg er dan voor dat je bij hem advies inwint. Door een goed en helder advies voorkom je late verassingen waar je tegenaan kunt lopen. De meeste lening voorwaarden behoren doorgaans wel voor elkeen begrijpbaar en leesbaar te zijn.

Niet elke tussenpersoon werkt onafhankelijk
Een tussenpersoon is overigens niet altijd onafhankelijk. Zij worden betaald voor het verstrekken van kredieten, waardoor het kan voorkomen dat hij een lening adviseert die niet het voordeligste blijkt te zijn. Om deze reden kun je tijdens een gesprek het beste meedenken over jouw situatie. Vele kredietverstrekkers bieden tevens kredietadvies aan via het internet, doormiddel van bijvoorbeeld berekenmodules. Voor een passend lening advies kan dit een goed begin zijn. Het is tevens mogelijk om lening advies in te winnen door gebruik te maken van diverse vergelijkingssites. Hiermee kun je makkelijk verschillende kredieten tegelijk bekijken. Houdt er wel rekening mee dat niet alle vergelijkingssites altijd onafhankelijk zijn.