Je eigen beleggingsportefeuille beheren: vier tips

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Alle beleggingen die je koopt, komen in jouw beleggingsportefeuille terecht. Sommige mensen hebben tientallen verschillende beleggingen in hun portefeuille en laten deze portefeuille daarom beheren door een expert, maar er zijn ook veel mensen met een kleinere portefeuille. Heb je een kleinere portefeuille, dan kun je deze gemakkelijk zelf beheren. Dit is niet alleen leuk en leerzaam, maar bespaart je bovendien geld. Wil jij jouw eigen portefeuille beheren en wil je zeker weten dat je dit goed doet? Gebruik dan de algemene tips in dit artikel voor het beheren van jouw beleggingen.

Tip 1: mijd beleggingen met verborgen kosten en open eindjes

Beleggen met hoge kosten en open eindjes kunnen vaak duurder uitvallen en minder opbrengen dan je in eerste instantie verwacht had. Koop daarom geen beleggingen die je later nog geld gaan kosten, want dan is jouw verlies waarschijnlijk hoger dan je winst.

Tip 2: koop niet te veel producten

Spreiding in de beleggingsportefeuille is goed, maar je moet het niet overdrijven. Je hebt wel wat verschillende beleggingsproducten nodig, maar koop er niet te veel. Koop je te veel beleggingsproducten, dan raak je het overzicht kwijt en dit levert je alleen maar verliezen op. Als richtlijn kun je hanteren dat je ongeveer tien tot twaalf producten in je beleggingsportefeuille moet hebben om voldoende te spreiden en toch het overzicht te houden.

Tip 3: blijf niet continu schuiven

Tot enkele jaren geleden was het heel normaal om beleggingsproducten maanden of jaren zonder enige beweging in je portefeuille te houden, maar nu is het de trend om snel te schuiven tussen producten. Soms is snel schuiven inderdaad relevant, maar dit is zeker niet altijd het geval. Laat je niet gek maken door de zogeheten ‘tradingwaanzin’, maar houd producten in je portefeuille als je hier nog even niets mee kunt.

Tip 4: kies voor een adviestool

Voor de beginnende belegger kan een goede adviestool, zoals EuroTrader, helpen bij het beleggen. EuroTrader adviseert bij het beleggen in opties op valutaparen. Hiermee kun je je rendement verhogen op deze beleggingen. Lees meer over deze handige adviestool EuroTrader.

Tags: ,