Aanvragen doorlopend krediet

kredietspotter
Bij Kredietspotter kunt u een voordelige lening aanvragen.

geldshop
Geldshop is een voordelige bemiddelaar in leningen.

Het doorlopend krediet is een van de meest populaire vormen van lenen. Het is een flexibel krediet en geeft je wat meer financiƫle vrijheid. Zodra je 18 jaar of ouder bent kun je een doorlopend krediet, desgewenst, aanvragen. Wanneer je een doorlopend krediet aanvraagt dan zal de kredietverstrekker het een en ander gaan controleren. Zo controleert de kredietverstrekker of je ergens anders nog leningen open hebt staan en of je deze netjes afbetaald. Daarnaast berekenen ze door hoeveel geld je nog mag lenen waarbij ze de openstaande leningen en je inkomen meenemen. Die openstaande leningen controleren ze bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie, waar iedereen met een lening staat geregistreerd. Alleen de mensen met een negatieve codering zullen niet in aanmerking komen voor het doorlopend krediet. De kredietverstrekker zal dan bij de aanvraag een negatief advies geven en waarschijnlijk ook geen lening voor je afsluiten.

Wanneer je tussen de 18 en 25 jaar oud bent zit er in het algemeen een maximum aan verbonden, ook als je in theorie in aanmerking zou komen voor een groter leenbedrag. Die regel is er niet alleen voor de jongeren en om deze te beschermen, maar ook om het risico voor de kredietverstrekker te verkleinen. Wanneer je ouder dan 60 jaar bent zal de aanvraag van het doorlopend krediet waarschijnlijk per direct af worden gewezen. Een doorlopend krediet is een langlopende lening en deze wordt over het algemeen niet aan senioren verstrekt.

Als je geld wilt lenen en je wilt daarvoor een doorlopend krediet inzetten dan kun je het aanvragen van een doorlopend krediet in gang zetten. Doe dit middels een offerte bij meerdere kredietverstrekkers. Zo kun je eenvoudig de hoogte van de rente en de voorwaarden vergelijken per aanbieder. Op die manier krijg je een beter beeld van de verschillende aanbiedingen en kun je op basis van je eigen wensen en eisen ingaan op een offerte naar keus.